Κοδράτου 12 – 14, Γκάζι – Μεταξουργείο – Βοτανικός (Αθήνα)

Αγορά Ακινήτων: Τώρα είναι η τέλεια στιγμή να αγοράσετε ακίνητα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους ξένους αγοραστές και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για όποιον θέλει να αγοράσει ακίνητα στη χώρα. Με την αποχώρηση της Ελλάδας από τα Μνημόνια και την σταδιακή της οικονομική ανάπτυξη όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για την ελληνική ακίνητη περιουσία.

 

4 λόγοι για να επενδύσετε στην αγορά ακινήτου στην Ελλάδα

 

 

  1. Golden Visa

Η Ελλάδα χορηγεί άδεια παραμονής σε όσους αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα πάνω από 250.000€. Αποτελεί τον πιο φθηνό πρόγραμμα για να αποκτήσετε άδεια διαμονής στην Ε.Ε.

 

  1. Υψηλά νούμερα τουρισμού

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες του εξωτερικού επισκέφθηκαν τη χώρα το 2017 και πάνω από 32 εκατομμύρια αναμένεται να την επισκεφθούν το 2020, κάνοντας την Ελλάδα έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών.

 

  1. Χαμηλό κόστος

Μέχρι στιγμής, το κόστος της ιδιοκτησίας ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ελλάδα είναι μικρότερο από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τώρα η αγορά αρχίζει να ανακάμπτει – Η Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνει αύξηση των τιμών των κατοικιών για το δεύτερο τρίμηνο.

 

  1. Ανάκαμψη της οικονομίας

Το ΑΕΠ της Ελλάδος αυξάνεται αισθητά. Οι σημερινές χαμηλές τιμές των ακινήτων και η υψηλή ζήτηση συμβάλλουν στην αύξηση των αποδόσεων για τους επενδυτές. Έτσι η καθαρή απόδοση του βραχυπρόθεσμου ενοικίου ενός ανακαινισμένου διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας είναι 5-7% ετησίως έναντι 3% στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επιπλέον, υπάρχει το ενδεχόμενο οι τιμές των ακινήτων να αυξηθούν κατά 20-30% τον επόμενο χρόνο.